Borrelhapje met geitenkaas, abrikoos en walnoot

Oud en nieuw staat voor de deur en dat betekent in mijn wereld maar één ding: borrelhapjes! En champagne, vooruit. Zelfs na al die kerstdiners en -borrels kan ik nog ultiem genieten van uitgebreide borrelplankjes. Deze creatie staat de 31e sowieso op mijn snacktafel: borrelhapjes met geitenkaas, abrikoos en walnoot. Op het oog ziet het er heel eenvoudig uit, maar iedere hap is een waar smaakbommetje. De verschillende smaken passen supergoed bij elkaar: zoete abrikoos en honing, zoute geitenkaas en pittige chili. Maar ook de texturen zijn verrassend matchy: stevig maar zacht fruit, romige kaas en een knapperig nootje. En dat allemaal in één hap. Dit valt gegarandeerd in de smaak op oudejaarsavond. En eh, kom je hartje zomer op dit recept terecht? Dit borrelhapje met geitenkaas staat ook erg goed op een zonnige tuintafel naast een glas sangria ;)

Borrelhapje met geitenkaas

Hou je van geitenkaas? Dan zit je op mijn website he-le-maal goed. Typ je ‘geitenkaas’ in in de zoekbalk bovenaan de pagina, dan verschijnen er heel veel suggesties op je beeldscherm. Borrelhapjes, voorgerechten, dips, hele maaltijden – allemaal met deze heerlijke zachte kaas. Deze kaassoort is zó vol van smaak, ik vind het eigenlijk niet te vergelijken met andere kazen of ingrediënten. De toon is iets pittig en zelfs een beetje zurig en notig. Dat komt door het stofje ‘caprinezuur’ in de geitenmelk. In koemelk zit dit stofje ook, maar veel minder. Juist door deze smaak past geitenkaas perfect bij zoete tegenhangers als druiven, compote, dadels of – in dit geval – honing en abrikoos. Bovendien kun je de zachte variant smeren, opkloppen en mengen en daar is lang niet iedere kaas geschikt voor.

Lees verder op www.beaufood.nl

Geplaatst op 14 februari 2023 door beaufood