Bonen & peulvruchten

Bonen & peulvruchten

Bonen en peulvruchten, de een vindt ze heerlijk, de ander houdt er totaal niet van. Eet jij ze wel graag? Dan heb je geluk, want bonen en peulvruchten zijn heel gezond.

Waarom zijn ze zo gezond?
In het kort zijn peulvruchten eetbare zaden die in een dop groeien. Tot bonen en peulvruchten behoren bijvoorbeeld zwarte bonen, witte bonen, tuinbonen, kidneybonen, cannellinibonen, kikkererwten en linzen. Er zijn zoveel soorten, dat er vast wel een bij zit die jij lekker vindt.

Bonen en peulvruchten zijn vooral zo gezond, omdat ze veel planteneiwitten en vezels bevatten. Bonen en peulvruchten zijn daarom belangrijk in een plantaardige eetstijl. Dit is ook de reden waarom ik ze graag eet. Het zijn namelijke prima vleesvervangers. Daarnaast geven ze snel een verzadigd gevoel. Ze bevatten ook vitamines en mineralen, maar niet in de hoeveelheid als in groenten en fruit. Eet bonen en peulvruchten dus vooral voor de vezels en planteneitwitten.

Planteneiwitten hebben wij nodig om energie te krijgen en houden ons bloedsuikerspiegel stabiel. Hierdoor voorkomen we vermoeidheid en de behoeften aan suiker (snackaanvallen). Dit geldt ook voor vezels. Deze geven langzaam energie af aan je lichaam.

Weetje: een kleine kom gekookte linzen of zwarte bonen levert ongeveer zestig procent van wat je per dag aan vezels nodig hebt. Misschien ga je nu toch iets meer van bonen en peulvruchten houden?

Lees verder op www.feelgoodbyfood.nl

Geplaatst op 01 november 2015 door feelgoodbyfood