Boerenkoolsoep

Een afbeelding van twee goed gevulde witte soepkommen met twee roodgeruite papieren servetjes op een dienblad. Met deze receptkaart van Albert Heijn is het tien jaar geleden allemaal begonnen, mijn strijd tegen de pakjes en zakjes. U weet wel, die handige inspiratievelletjes bij de groenteafdeling van de supermarkt, als u vol goede moed en gezonde voornemens de avondmaaltijd of zelfs het complete weekmenu gaat tackelen.

Benodigde ingrediënten voor deze receptkaartmaaltijdkippensoep: een zak voorgesneden wokgroenten, een schaaltje kipfilet, een zakje poedermix voor kip-kerrie, een pot kippenbouillon, een pak rijst en een blikje linzen. Recept: doe alles in een pan met 3 potten water, laat een kwartier koken, pureer en serveer in soepkommen. Nee, ik verzin dit niet. Ik vond het een nou-breekt-mijn-klompmoment. Waar o waar moet het naartoe met de mensheid als we dit gaan beschouwen als koken? Als een recept? Maar het was voor mij wél mooi het begin van intussen vele honderden zelfverzonnen antipakjesrecepten, zowel hier in de krant als in kookboekvorm.

Verspakketten
De receptkaarten zijn er nog steeds, maar tegenwoordig grossiert de grootgrutter in allerlei verspakketten en pureersoepen waar alle verse ingrediënten inclusief instructies en een bouillonblokje al bij elkaar zitten. Duur maar handig, en een hele verbetering ten opzichte van zakjes poedermix met flinters gedroogde groente of die veel te zoute blikken vol zompige vermicelli.

Lees verder op www.kokenmetkarin.nl

Geplaatst op 29 januari 2021 door KokenmetKarin