Met dit heerlijke vegetarische recept voor boerenkoolsalade introduceren we een nieuwe gastblogger op LoveFitFood! Niemand minder dan Simone van de Berg (bekend van Simone’s Kitchen en Everyday Healthy) gaat haar prachtige creaties met ons delen.
Snel de keuken in dus!
Ik ben gek op boerenkool. Maar van oudsher kende ik het eigenlijk alleen als stamppot met rookworst en spekjes. De eerste keer dat ik een artikel las waarbij boerenkool in een salade werd gebruikt, nam ik een stukje boerenkool en stopte dat rauw in mijn mond. Niet te eten natuurlijk. Hard en taai.
Het blijkt echter dat boerenkool zachter en malser wordt wanneer je het even flink masseert. Ja echt. Klinkt natuurlijk een beetje maf maar probeer het maar eens. Je zult verstelt staan van het resultaat!
De boerenkoolsalade is niet heel hoog in de eiwitten. Wil je deze verhogen neem er dan een lekker stukje krokant gebakken kipfilet of een paar eitjes bij bijvoorbeeld. Op die manier is het een volwaardige maaltijd.
Smakelijk!
Simone
Geplaatst op 29 mei 2017 door lovefitfood