
Een rauwe boerenkoolsalade… Op het eerste oog klinkt dat misschien niet heel erg lekker. Maar vergis je niet, dit is een heel erg lekkere en feestelijke salade! In dit recept is het de bedoeling dat je een dressing in de boerenkool kneed en masseert. En dat klinkt gek, maar het werkt fantastisch, want hierdoor wordt de dressing heel goed opgenomen door de boerenkool, de boerenkool wordt zacht maar niet ‘soppig’ en alle smaken komen veel beter tot hun recht op deze manier.
Als voor- of tussengerecht voor 2 personen heb je nodig:
- 4 grote handen verse, gesneden, boerenkool
- 1 avocado
- de zaadjes van een halve granaatappel
- 4 eetlepels zonnebloempitten
Voor de dressing:
- 5 eetlepels sinaasappelsap
- 2 eetlepels (milde) mosterd
- 1 eetlepel agave siroop (honing werkt ook)
Lees verder op www.vivonline.nl
Geplaatst op 07 mei 2017 door vivonline