Blueberry Fudge met Cacaoboter

Deze lekkere fudge met blauwe bessen is dé ultieme snack op een warme zomerdag. Echt waar! Het is geen ijs, geen chocola, maar wel iets er tussenin. Deze traktatie is weer eens helemaal anders, en toch zo ongelofelijk lekker. Dit is echt zo’n gerechtje waarmee je anderen altijd blij verrast.

De mooie, diep paarse kleur dankt deze fudge aan de blauwe bessen die erin zitten. Maar daarnaast is deze traktatie ook heerlijk romig dankzij cacaoboter en cashewpasta. Ikzelf had enige moeite met stoppen met eten toen ik dit eenmaal proefde 😉 De fudge kun je het beste in de vriezer bewaren; laat voor het serveren 10-15 minuutjes ontdooien en klaar ben je.

Variatietips:

Uiteraard zou je deze fudge ook kunnen maken met andere fruitsoorten, zolang je hetzelfde gewicht aanhoudt (150 gram) moet dat helemaal goed komen. Denk bijvoorbeeld aan kersen of frambozen, of zelfs pruimen.

Heb je geen cacaoboter? Dan kun je dit ook vervangen door extra kokosolie of santen. Maar ik moet erbij zeggen dat de cacaoboter wel echt een heerlijke smaak geeft, zeker de moeite waard om aan te schaffen.

Geniet ervan!

Ingrediënten voor 12 porties:

  • 150g blauwe bessen (vers of diepvries)
  • 100g kokosolie
  • 50g cacaoboter
  • 35g witte cashewpasta
  • 3 el ahornsiroop
  • ½ tl vanillepoeder

Lees verder op EetPaleo.nl!

Geplaatst op 23 juni 2017 door eetpaleo