
Bloemkool is niet de eerste groente die op mijn lijstje staat als ik denk aan lekkere veggies, maar ik maakte er van de week soep van en lekker dat ie was! Van gekookte bloemkool gruwel ik maar verwerkt in een soep (of geroosterd) is deze groente echt heel erg lekker.
Ik schafte vorig jaar het boek Smaakvrienden van Angelique Schmeinck aan en dit boek is de bijbel als het gaat om smaakcombinaties. Ik heb de groenten editie en ik pak hem er altijd even bij als ik wil weten welke kruiden, zuivel producten, dressings of noten er bij een gerecht passen. In het geval van deze bloemkoolsoep was dat walnoot olie, korianderzaad, hazelnoot en garam masala. Echt een dikke aanrader dit boek. Soms kun je met een paar simpele combinaties een waanzinnig lekker (en gezond!) gerecht op tafel zetten en dat bewijst dit soepje maar weer. Extra lekker zijn de geroosterde kikkererwten uit de oven die voor een lekkere bite zorgen. Ze smaken ook goed door een salade of als gezonde snack!
Lees verder op www.beaufood.nl
Geplaatst op 10 november 2016 door beaufood