Als ik mijn hele leven nog maar één ding zou mogen eten, dan ga ik denk ik voor quiche. Oké oké, dat is een beetje valsspelen want van alles valt een quiche te maken. Noem een ingrediënt, bind het met een paar eitjes en giet het op een smakelijke bodem. Bakken, klaar, tada: quiche! Ja, zo simpel is het echt. En dat is niet anders met deze bloemkoolquiche!
Quiche maken is dus geen hogere wiskunde, maar er zijn een paar trucs die ervoor zorgen dat je ‘m net een niveautje hoger tilt. Bij deze bloemkoolquiche is de bovenkant bijvoorbeeld echt noemenswaardig: de combinatie van ui en gruyère is geweldig. Allereerst omdat de sterke smaak van de gebakken, zoetige ui supergoed samengaat met de zoute kaas. Maar daarnaast ook omdat de ingrediënten samen een lekker knapperig korstje vormen. Gruyère smelt goed en is dus ideaal voor een quiche, dat legde ik je al uit bij deze quiche lorraine. Want eh, laten we eerlijk zijn: bij een quiche is it all about de kaas! ;)
Lees verder op www.beaufood.nl
Geplaatst op 05 februari 2022 door beaufood