Bloemkoolpuree met gebakken bosuitjes en salsa verde

De bloemkoolpuree maak je echt supersnel. Je kookt de bloemkool in gezouten water voor 15 minuutjes. Daarna pureer je hem met de staafmixer en maakt de bloemkoolpuree lekker smeuïg met de crème fraîche en brengt de puree op smaak met mosterd. De bosuitjes bak of grill je even met wat boter in de pan tot dat ze mooi bruin worden. Hele bosuitjes! Dus niet in stukjes. Bosuitjes worden juist heel lekker op deze manier, net als prei. Ook heel lekker op deze manier. Als extraatje maak je met het bakvocht van de bosuitjes een salsaverde met de verse kruiden, kappertjes en olijven.

Ingrediënten (voor 4 personen)
2 bloemkooltjes
3 bosjes bosui
15 gr verse bladpeterselie
25 gr verse bieslook
200 ml crème fraîche
50 gr boter
2 el mosterd
2 el kappertjes
10 zwarte olijven (zonder pit)
1 el witte wijnazijn
1 el olijfolie
Zout en peper

Lees verder op www.UitPaulinesKeuken.nl

Geplaatst op 29 september 2018 door UitPaulinesKeuken