Doe meer met kliekjes, bijvoorbeeld met suffe gekookte bloemkool waar niks aan is. Tot je er kroketjes van maakt, bloemkool-aardappelkroketjes.
Ook ik heb culinair gezien wel eens mindere dagen, niets menselijks is mij vreemd. Zo had ik laatst ineens een acuut groenteprobleem toen de beoogde, reeds eerder die week geroosterde bietjes, muf bleken. En dat terwijl de aardappelpuree al klaar was en de vis net de pan in ging. Gelukkig lag er nog een bloemkool in de groentela, dus hop, in roosjes, beetgaar koken en een vleugje nootmuskaat erover. Klassieker kun je bloemkool niet krijgen, maar jekkiederrie wat een smakeloos geheel. Ouderwets langetandenvoedsel. Gelukkig waren vis en puree wél appetijtelijk uitgevallen.
Nu had ik dat natuurlijk van tevoren kunnen bedenken. Groente bereiden door ze simpelweg in een plens water te gooien levert immers zelden iets verheffends op, ook al heb je nog zo’n haast. Geen wonder dat veel mensen nog altijd moeite hebben met de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groente. In de gauwigheid was ik er zelfs niet toe gekomen om er een ferme klont boter over te doen, met stip de simpelste smaakmaker die er is. Niet voor niets kun je er zelfs de spreekwoordelijke baksteen nog lekker mee maken.
Lees verder op www.kokenmetkarin.nl
Geplaatst op 12 december 2020 door KokenmetKarin