Bloemkoolcurry met kip en ananas (inc filmpje)

Minstens één keer per week maak ik een curry. Eén van de allerlekkerste gerechten die er is, als je het mij vraagt. Zo'n typisch gerecht dat alleen maar lekkerder wordt als het langer opstaat. Maar tja... ook hier is er geen tijd (of prioriteit ;-)) om 5 uur bij het fornuis te wachten. Dan is de Crock-Pot een ideale uitkomst.

In het filmpje laat ik je zien hoe je deze bloemkoolcurry met kip en ananas in nog geen 10 minuten maakt. De Crock-Pot doet het verdere werk.

bloemkoolcurry met kip en ananas

Bloemkoolcurry met kip en ananas

Deze curry maakte ik op een zonnige dinsdagmiddag in onze LoveFitFood headquarters (aks Sjanett haar keuken/huis). De totale hoeveelheid is genoeg voor een aantal dagen. Ideaal dus om in te vriezen of om lekker op te smikkelen met je hele gezin. Bloemkool leent zich perfect voor curry's, het zuigt letterlijk de smaak van de kruiden en specerijen die je toevoegt op. Een aanrader dus ook voor de mindere groenteliefhebber :-D.

In dit recept gebruikte ik Vadouvan-kruiden, een kruidenmengsel dat oorspronkelijk uit India komt, maar wat je tegenwoordig gewoon in de toko en zelf in de supermarkt kan vinden. Vadouvan bevat normaal gesproken kerrieblad, fenegriek, mosterdzaad,knoflook en soms (gedroogde) uien en/of komijnzaad, maar de blend kan soms wat verschillen.

De ananas in combinatie met kokosmelk zorgen voor een zoete en milde smaak. Vind je het lekker om het iets pittiger te maken, dan kun een theelepeltje chilivlokken toevoegen tegelijkertijd met de Vadouvan-kruiden. Een heerlijke combinatie.

Deze bloemkoolcurry kan je overigens goed combineer met rijst of aardappel voor een volwaardig FitFood-maaltje.

Geniet ervan en laat ons in de comments weten wat je ervan vond of als je een lekkere variantie erop hebt gemaakt. Vinden we leuk!

PS Heb je zelf nog geen slowcooker? Wij hebben deze in de keuken staan: een Crock-Pot met timer van 4,7 liter (affiliate link naar bol.com) en die is ideaal om voor ongeveer 4 personen in te koken.

Klik hier voor het recept en filmpje.

,

Geplaatst op 30 juni 2016 door lovefitfood