Bloemkoolburgers met bieslook-mayo

Als ik ooit een eigen restaurant begin (de grote droom van mij en Mike) dan zal er zeker een lekkere vegetarische burger op de lunchkaart komen te staan. Maar welke? Er zijn zoveel overheerlijke vega burgers! Neem bijvoorbeeld deze bloemkoolburgers. Mega makkelijk te maken en super smaakvol. Doordat je bloemkool gebruikt zijn deze burgers ook nog eens voedzaam. Vaak zijn de burgers die ik maak wat compact (door het gebruik van kikkererwten of havermeel), maar dit keer ging ik voor een fluffy burger met een bijpassend sausje van bieslook-mayo.

Volgens mijn Smaakvrienden Kookboek van Angélique Schmeinck passen ras el hanout kruiden goed bij bloemkool en daarom mengde ik een flinke theelepel van deze Marokkaanse kruidenmix door het burgerbeslag. Heerlijk! Gebruik jij ras el hanout in de keuken en zo ja, waarvoor? Ik maak er bijvoorbeeld regelmatig dipsausjes van, sladressings, ovenschotels of ik marineer er kippendijen in. Heb je dit kruidenmengsel nog niet in huis, dan is het zeker de moeite waard om een potje aan te schaffen.

Lees verder op www.beaufood.nl

Geplaatst op 04 juni 2018 door beaufood