Dit is een lekker snel en simpel recept voor een vegetarische bloemkool pizzabodem. Wij gebruiken in dit recept een kant-en-klare bloemkool pizzabodem, maar wanneer je zin hebt om er zelf een bloemkool pizzabodem te maken dan vind je hier een heel lekker recept voor een homemade bodem. De topping van de bloemkool pizza is eigenlijk een ratatouille, die je dus ook gerust door de pasta of lekker met een stuk knapperig stokbrood kunt eten. Wij zijn gek op ratatouille, je hebt in 1 klap een enorme berg groenten gegeten en nog lekker ook. Eigenlijk is het maken van ratatouille heel gemakkelijk, je snijdt alle groenten in stukjes, verhit olijfolie in een flinke koekenpan en bakt daar de groenten in. Om deze groente pizza lekker simpel te houden gebruik je tomatentapenade als tomatensaus. Gewoon uit een potje. Zo hoef je niet eerst nog een tomatensaus te maken. Besmeer de bloemkool pizzabodemsmet de tapenade, schep de groenten er op en breek de roquefort er over. Vind je roquefort nou een te sterke smaak? Dan kun je ook stukjes mozzarella er over verdelen of een pittige geraspte kaas. Wil je de pizza vegan maken? Verdeel er dan wat olijven over, knijp een paar teentjes knoflook door een dikke kokosyoghurt (of kokosskyr) en serveer bij de bloemkoolpizza.
Lees verder op www.UitPaulinesKeuken.nl
Geplaatst op 26 mei 2021 door UitPaulinesKeuken