
Ok, nooit gedacht dat ik ooit nog eens bloemkool nasi op de blog zou plaatsen. Hoe kun je nu rijst van bloemkool maken? Het leek mij β om eerlijk te zijn β niet te (vr)eten. Zoals met alles, eerst proeven en dan pas oordelen. De laatste paar weken ben ik bewuster aan het eten. Zo eet ik minder koolhydraten en het βgatβ op mijn bord vul ik op met groente.
Zo stond er nasi op het programma en voor mezelf had ik een paar flinke scheppen groente uit de pan gehaald. Voor de portie van de rest van het gezin, voegde ik rijst toe. Voor mezelf nam ik 1 opschep lepel en voor de rest bloemkool rijst. In de koelkast lagen nog een aantal roosjes en deze had ik snel gemalen in de hakmolen van de staafmixer. Even opbakken in een andere koekenpan en bij de eerste hap was ik verkocht. Wat is dit lekker!
Hoog tijd om eens geheel nasi van bloemkool te maken. Bij de AH kun je kant en klare bloemkool rijst kopen. Zo te zien is deze groenterijst gemaakt van bloemkool stronken en dat zorgt voor een grovere korrel. Zodra je de bloemkool maalt in de keukenmachine of raspt dan is structuur fijner. De nasi heb ik gemaakt zoals ik gewend ben en het resultaat was zalig! Vergeet ook niet om een lekker eitje erbij te bakken en ham toe te voegen. Dit zorgt voor extra smaak.
Lees verder op www.lekkeretenmetlinda.nl
Geplaatst op 14 maart 2017 door linda