Bloemkool met zoete aardappel uit de wok

Regelmatig loop of fiets ik met een bloemkool in mijn hand over straat. Dat is voor mij heel normaal aangezien ik vaak bij mijn vader een verse bloemkool ophaal. Verser kan het niet, vaak komt hij dezelfde dag nog van het land. Dit zijn wat mij betreft de lekkerste bloemkolen.

Meestal eet ik bloemkool ouderwets gekookt met gekookte aardappelen en een stukje vlees (liefst gehaktbal) maar deze week was het weer eens tijd voor variatie. En deze variatie heeft goed uitgepakt. Manlief en kind hebben er ook ontzettend van gesmuld.

Klik hier voor mijn andere favoriete recepten met bloemkool. Heb je trek in iets anders, maar ben je wél opzoek naar een makkelijke maaltijd? Neem dan hier een kijkje.

Bloemkool met zoete aardappel uit de wok

Bereidingstijd 30 minuten

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 bloemkool
  • 400 gram aardappelen
  • 400 gram zoete aardappelen
  • 1 ui
  • teentje knoflook
  • 250 gram champignons
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • halve theelepel kerriepoeder
  • zout en peper
  • olie om in te bakken
  • eventueel: Geitenkaas of feta ter garnering

Lees verder op www.BrendaKookt.nl

Geplaatst op 14 oktober 2017 door BrendaKookt