Bloemkool Mac & Cheese

Dat die familie Jongedijk er gezond en wel vanaf is gekomen, van hun 365 dagen eten met Honig, mag een wonder heten. De bijgeleverde diëtiste voor dagelijkse hulp en bijstand, moet er heur handen vol aan hebben gehad, alleen al vanwege de overmatige zoutconsumptie. Neem bijvoorbeeld de Honig-mix ‘Italiaanse Macaroni Ovenschotel’, met 4 gram zout per portie. Ja heus, per persoon, voor één avondmaaltijd. Terwijl we natuurlijk allemaal weten dat het aanbevolen dagmaximum 6 gram is.

Uit een pakje: Honig Italiaanse Macaroni Ovenschotel

Naar eigen zeggen heeft het gezin nog nooit zo gevarieerd gegeten als het afgelopen jaar. Maar variatie, dat zit niet in een pakje, dat zit in jezelf. In iedereen. Zo bedacht ik naar aanleiding van bovengenoemd pakje mijn eigen recept voor een zelfgemaakte macaroni-ovenschotel. Niet Italiaans, maar nu eens goudgeel met kerrie. Met bloemkool in plaats van die eeuwige zak wokmix. En niet met macaroni maar met parelcouscous, heerlijke kleine pastabolletjes. En dat gehakt heb ik ook al weggelaten, want gingen we dit jaar met z’n allen niet wat minder vlees eten? Nou dan. Noem het een kruising tussen mac & cheese en bloemkool-met-een-papje. Maar dan anders. Dat 2019 maar een variatievol jaar mag worden, zonder pakjes of zakjes!

Lees verder op www.kokenmetkarin.nl

Geplaatst op 08 februari 2021 door KokenmetKarin