
Hmmm met deze zonnige dagen eet ik heel graag een lekkere salade. Maar om nu elke dag iets met sla te eten gaat mij ook vervelen. Ik had bloemkool couscous al een tijdje op mijn "to make" lijstje staan en ik was erg nieuwsgierig hoe dit zou smaken. Zou het echt zo lekker zijn als de echte "couscous"?. Ik ben zeker aangenaam verrast. Het zoete van de rozijnen is heerlijk met het hartige van de feta en de olijven hmmmmm. Op deze manier krijg je ook nog een extra portie groente binnen met de bijbehorende vitaminen. Bloemkool zit vol vezels, vitaminen (veel vitamine C), mineralen (veel calcium) en antioxidanten. En de bloemkolen zijn nu in het seizoen en voordelig. Dat is dan weer mooi meegenomen!
Het recept lijkt best veel ingrediƫnten te hebben. Maar het valt echt mee. Je kan ook goed variƫren. Heb je bijvoorbeeld geen paprika, dan gebruik je meer tomaat of een andere groente. Heb je geen amandelen in huis maar wel walnoten dan gebruik je die. En als je geen gemalen kruidnagel hebt dan laat je dat eruit. Varieer er lekker op los en lekker eten!
Lees verder op www.boostyourhealth.nl
Geplaatst op 29 juni 2016 door boostyourhealth