Bloedsinaasappelmarmelade

Blij dat het februari is, nu zijn we tenminste klaar met dat oeverloze januarigemuts over gezond. Meteen na de feestdagen buitelen alle supermarktmagazines over elkaar heen in hun nieuwjaarsbombardement van veel groente, veel fruit, veel bewegen, jaahaa. Ook mijn mailbox puilt uit van de nieuwe healthy producten. Kant en klare koelverse havermout van bloemkool, maar dan met de smaak van wortelcake of appeltaart. Plantaardige wraps die voor 45% bestaan uit groenten (‘een bron van vezels en met 25% minder calorieën’). Supergezonde honing uit Nieuw Zeeland ‘met waardes die oplopen tot MGO 1000+’ – nee ik heb ook geen flauw idee wat dat is.

Hallo goed gevoel
En voor wie dacht dat superfoods heel erg 2018 zijn, welnee, vorige week kreeg ik nog een perspakket over een compleet 5 daags detoxplan (‘Dag afvalstoffen, hallo goed gevoel’) in de vorm van absurd prijzige poedermixen ‘vol voedingsstoffen die je lichaam nodig heeft om op een natuurlijke manier zo goed mogelijk te functioneren en tegelijkertijd te ontgiften’. Speciaal voor iedereen die nog steeds niet weet dat ontgiften totale onzin is, slechts een lucratief verzinsel van ondernemers.

Lees verder op www.kokenmetkarin.nl

Geplaatst op 20 februari 2022 door KokenmetKarin