Blauwe bessen-banaan ijs met kokos

Wat is er met dit warme weer lekkerder dan een verkoelend bakje ijs? Helaas is (room)ijs niet zo gezond. Het zit vaak vol suiker en als je lactose slecht kunt verdragen, is zo een bakje of hoorntje ijs helemaal geen goed idee.

Maar gelukkig kun je thuis heel makkelijk zelf ‘ijs’ maken met enkel bevroren fruit en een beetje (plantaardige) yoghurt, want dat is alles wat er in dit heerlijke kommetje zit.

In de lente/zomer heb ik eigenlijk altijd stukjes bevroren banaan in de vriezer liggen. Heerlijk voor in koude smoothies of om een kom blauwe bessen-banaan ijs te maken!

Blauwe bessen-banaan ijs met kokos

Dit kommetje ‘ijs’ is gezond, heel lekker en zo makkelijk om te maken. Op warme dagen is dit een ideaal ontbijtje of tussendoortje. Wat is puur eten toch eenvoudig en heerlijk, vind je niet?

In plaats van blauwe bessen kun je natuurlijk ook een ander fruitsoort gebruiken, zoals framboos, ananas of mango. Gebruik in ieder geval banaan uit de diepvries, van het tweede stuk fruit kun je ook een verse variant toevoegen. Het wordt dan wel minder ijsachtig en ontdooit sneller.

Lees verder op www.feelgoodbyfood.nl

Geplaatst op 03 juni 2017 door feelgoodbyfood