Bladerdeegtaartjes met gekarameliseerde ui

De taartjes maak je door uit een lap bladerdeeg rondjes te steken. Bijvoorbeeld met een stekertje als je dat hebt en anders met een rond schaaltje, waar je dan omheen snijdt. Of licht aandrukt en dan de vorm uitsnijdt. Om mooie opstaande randjes te krijgen, kerf je 1 cm vanaf de rand het deeg in. Prik met een vork gaatjes in het midden en vul dan het midden met de gekarameliseerde ui. Verdeel er de geitenkaas over en zet ze in de oven. Bestrooi ze voor het serveren met geroosterde pijnboompitjes en eventueel met wat extra balsamicoazijn.

Ingrediƫnten voor 8 kleine taartjes
6 middelgrote uien
1 el olijfolie
40 gr boter
4 takjes verse tijm
snuf zout
0,5 el balsamicoazijn
1 rol bladerdeeg
1 losgeklopt ei
90 gr geitenkaas
90 gr pijnboompitten

Lees verder op www.UitPaulinesKeuken.nl

Geplaatst op 13 februari 2018 door UitPaulinesKeuken