Bladerdeeghapjes met geitenkaas en truffelpesto

Als foodblogger ben ik elk jaar belachelijk vroeg bezig met het bedenken van lekkere kerstrecepten. Aan de andere kant, de pepernoten lagen ook al vanaf oktober in de winkels en dan begint het bij mij ook vanzelf te kriebelen. Kerst, Sinterklaas, Oud & Nieuw, ik ben er gek op! Ik houd van de zomer, maar qua eten is de wintertijd wel echt mijn ding. Dit jaar vierde ik voor het eerst Thanksgiving (altijd al eens willen doen) en kookte ik samen met Mike een vijfgangendiner voor vrienden bij ons thuis. Op tweede kerstdag geef ik wederom een etentje voor vrienden en familie dus je hoort het al, een maand vol lekker eten! En dat vraagt om de nodige inspiratie voor lekkere recepten. Recepten die verrassen, niet al te moeilijk zijn en vooral heel erg smaakvol.

Mijn grote liefde truffel

Een ingrediënt dat standaard voorkomt in mijn menu is truffel. Truffeltapenade, truffelpesto, truffelmayo. Toen ik in de horeca werkte en voor het eerst pasta met truffelroomsaus at was ik om. Toen Saclà mij vroeg om een kerstrecept te maken was ik daarom ook erg blij dat er een potje pesto met zwarte truffel tussen zat ;) Dat ik overigens nog nooit had gezien, terwijl het al die tijd gewoon te koop was bij de Albert Heijn. Ik besloot er een lekker hapje mee te maken (met lievelingsingrediënt nummer twee: geitenkaas), dat je kunt serveren als amuse bij een diner of als hapje bij de borrel. Het is onwijs eenvoudig te maken, maar zó lekker! Zo zie je maar weer, je hoeft echt geen uren in de keuken te staan om een heerlijk hapje op tafel te zetten.

Lees verder op www.beaufood.nl

Geplaatst op 09 december 2017 door beaufood