Bladerdeeg brood met abrikozenjam

Zondag is bakdag en dit bladerdeeg brood met abrikozenjam kun je alvast uitproberen voor Pasen. Weet je dat het nog maar 30 dagen is tot deze feestdag? Door de Siberische kou is iedereen van de leg. Mijn gedachten zijn meer bij schaatsen en warme choco dan bij paaseieren.

Maar goed, dit abrikozen brood staan al een tijdje op mijn verlanglijstje. Ik heb een dergelijk brood recept op Pinterest voorbij zien komen met Nutella. Alleen wilde ik een versie met abrikozen jam maken zoals bij het kerstontbijt van de kids. De juf van mijn zoon kon het recept niet vinden in mijn receptenindex. Dat klopt! Het werd dan ook tijd om het recept opnieuw te maken. De vorige keer heb ik croissantdeeg gebruikt en voor dit brood een rol kant en klaar bladerdeeg.

Bij de stap voor stap foto’s kun je zien hoe je dit bladerdeeg brood maakt. Hmm ik begin zin te krijgen in de lente.

Lees verder op www.lekkeretenmetlinda.nl

Geplaatst op 04 maart 2018 door linda