Bietensoep met geitenkaascrème

Het mooie aan bietensoep vind ik de kleur. Lekker opzichtig roze rood. Daar kun je niet omheen. Het wordt daarmee ook wat lastig om de groenten voor de niet groenteliefhebbers te verbergen. Iets wat vaak goed lukt bij het maken van soep. Hier is het nogal duidelijk! Er zitten bietjes in. Maar misschien verkoopt zo’n roze kleur juist wel beter dan een felgroene soep. Het is zeker het proberen waard want de smaak is natuurlijk heerlijk. Een beetje aards en licht zoet zoals je van bietjes gewend bent. Maar door de frisse sinaasappel heel erg geschikt voor het voorjaar en de zomer. De geitenkaascrème zorgt voor een lekker romige smaak.

En hoe je het maakt? Heel eenvoudig in één pan. Fruit een sjalotje in de pan, daarna voeg je stukjes aardappel en bietjes toe. Bouillon erbij en dan zachtjes een kwartiertje laten koken. Vervolgens pureer je de soep mooi glad met een staafmixer. Voeg dan voor de smaak de sinaasappelsap, wat zout en peper toe. De geitenkaascrème maak je ook heel snel. Wat crème fraîche en zachte geitenkaas en dan nog zo’n mooie swirl maken!

Lees verder op www.UitPaulinesKeuken.nl

Geplaatst op 19 maart 2018 door UitPaulinesKeuken