Bietenburgers met rucola, avocado en kiemen

Yes! Weer een nieuw vegan burger recept! Ik ben helemaal in de vega(n) burgers sfeer de laatste tijd. Heerlijk om vegetariƫr te zijn, maar toch in een lekkere (naar mijn mening lekkerder dan gewone) burgers te kunnen happen.

Al aan aantal keer at ik een heerlijke bietenburger buiten de deur, dus het werd tijd om thuis zelf eens te proberen zo een burger te maken.

Bietenburgers met rucola, avocado en kiemen

Wat is dit lekker! En zo makkelijk om te maken. Deze bietenburgers komen hier zeker vaker op tafel.

Wanneer ik een burger maak van groenten, gebruik ik in het recept ook altijd peulvruchten (zoals kikkererwten of linzen) en/of havermout. Dit maakt de burgers niet alleen steviger, maar ook een stuk voedzamer.

Door de burgers eerst even omen om te bakken in de pan en vervolgens te garen in de oven, worden ze stevig en lekker knapperig aan de buitenkant.

Lees verder op www.feelgoodbyfood.nl

Geplaatst op 31 augustus 2017 door feelgoodbyfood