Bietenburgers met avocadospread

Bieten! (Oftewel biet’n voor wie Tammo kent). Vroeger kregen we ze thuis gekookt. Niets meer dan dat. Zonde, want er zijn zoveel meer mogelijkheden om deze knolletjes te bereiden. Je kan ze rauw eten (lekker in salades), op het zuur zetten, roosteren en je kan er ook bietenburgers van maken. Een lekker vega burger die je in een handomdraai zelf maakt. Niet alleen prachtig om te zien (want hoe mooi is die roze kleur?) maar vooral ook heel lekker. De frisse avocadospread en zoet zure rode ui maken het helemaal af. Voor dat laatste hebben we trouwens een heel slim en snel trucje. Sushi azijn is de perfecte manier om snel zoetzuur te maken. Het is van zichzelf zuur en zoet ineen. Ook lekker om op deze manier komkommers of wortels, of dus bietjes in te leggen.

Lees verder op www.UitPaulinesKeuken.nl

Geplaatst op 23 november 2021 door UitPaulinesKeuken