Bieten stamppot met geitenkaas en walnoot

Als student heb ik mij gek gegeten aan bieten. Na mijn collega op donderdag mocht ik mij direct om 18:00 melden bij mijn bijbaantje bij de Bijenkorf. Ergens tussen de colleges door haalde ik een bietensalade met appel uit mijn tas om snel te nuttigen. Deze bieten stamppot met geitenkaas en walnoot is hierdoor geïnspireerd.

Ik moest van de week aan die bieten salade denken tijdens het shoppen met mijn dochter en een vriendin. We liepen door de Bijenkorf en ik dacht weer aan die goede oude tijd. Misschien een verrassend nieuwtje maar ik werkte op de cosmetica afdeling… Een wereld die mij eigenlijk niet zo goed past. Al heb ik er een wereldtijd gehad en is het mijn leukste bijbaan ooit geweest.

Maar goed, genoeg geleuter over mijn studententijd. Even terug naar het recept. De bieten stamppot past helemaal in mijn vegetarische week. Ik steun namelijk de Week Zonder Vlees. Deze stamppot is vegetarisch. Ik hoop je deze week te laten zien hoe smakelijk je kunt eten als je eens voor een alternatief kiest.

Geen fan van geitenkaas, dan is feta ook een goede match. De gebakken uitjes geven een crunchy touch aan de stamppot voor als je de spekjes mist. (Ik lees trouwens vaak dat de Vegetarische gerookte speckjes van de Vegetarische Slager heel lekker zijn).

Lees verder op www.lekkeretenmetlinda.nl

Geplaatst op 06 maart 2018 door linda