Bhurta met vissticks

Het eerste recept waar mijn oog meteen op viel in het gisteren besproken nieuwe kookboek Koken, eten, leven van Nigella Lawson is een ronduit bizarre, met kant-en-klare diepvries vissticks. I kid you not. Maar het zag er lekker uit, en natuurlijk wilde ik het een keer proberen. ‘Burta met vissticks’ heet het, en ze had zelf de inspiratie gevonden op nota bene twitter. Ik ging het uiteraard even nazoeken.

Zo weet ik nu bijvoorbeeld dat bhurta letterlijk iets betekent als ‘brij’, maar de foto’s van authentieke bhurta zagen er naar mijn bescheiden mening toch een stuk minder appetijtelijk uit dan de als ik het goed begrijp nogal vrije versie van Nigella.

Zelf deed ik het noodgedwongen ook weer ietsje anders, maar gelukkig juicht ze zelf variëren van harte toe. Zo bevatte mijn pak vissticks 15 exemplaren in plaats van de benodigde 12, maar dat leek mij geen probleem. Hetzelfde gold voor de spinazie: er zat 200 gram in de zak, terwijl het recept er 125 voorschrijft. Maar wat doe je dan weer met zo’n lullig restje spinazie? En het slinkt toch wel, dus meer spinazie leek mij prima. Engelse mosterd heb ik niet, dus ik deed met de mosterd die ik in mijn koelkast tegen kwam, toevallig Belgische. O, en de limoen uit het ingrediëntenlijstje komt in het recept nergens meer voor. Ik vermoed dat je die er gewoon lekker over uit moet knijpen aan het eind. Ik vind het persoonlijk heel geruststellend dat zo’n foutje dus ook voorkomt bij een crack als Nigella (met een team van 123 medewerkers).

Lees verder op www.kokenmetkarin.nl

Geplaatst op 18 december 2020 door KokenmetKarin