Eén van onze favoriete wereldgerechten uit het Oosten, is beef teriyaki. Klinkt ingewikkeld, maar geen paniek: het is eigenlijk heel simpel. Denk aan malse biefstuk in een teriyakisaus van sojasaus, bruine suiker, knoflook, gember en sesamolie. Laat die smaken lekker mengen, en terwijl de biefstuk marineert maak je groenten klaar: knapperige peultjes, radijsjes, komkommer en paksoi. Als de biefstuk klaar is om te schitteren, bak je hem in de hete grillpan. Ondertussen kook je de groenten tot knapperig en beetgaar. Giet de extra teriyaki-saus over het vlees, strooi wat sesamzaadjes over het geheel en voilà! In slechts 30 minuten bereidingstijd (plus wat marinade-tijd) heb je een fantastisch gerecht op tafel staan.
Lees verder op www.UitPaulinesKeuken.nl
Geplaatst op 24 november 2023 door UitPaulinesKeuken