Deze Beef Shanghai met noedels en gehakt is echt ontzettend lekker en nog simpel gemaakt ook! Je maakt de saus zelf en hij staat in 20 minuten bij jou op tafel. Beef Shanghai is eigenlijk niet echt iets wat in China op de menukaart staat, we vermoeden dat het een beetje een vernederlandst gerecht is. Ze noemen het tenminste niet zo in China. Wat ze wel eten zijn Shanghai noedels, dat zijn gebakken dikke noedels in een lekkere saus en is een echt streetfood gerecht. Dit beef shanghai recept lijkt daar een beetje op, je kunt Shanghai noedels hier niet zo gemakkelijk vinden, maar de dikke Japanse Udon noedels (die er op lijken) koop je gewoon in de supermarkt. Je koopt ze in zakjes en zijn al gekookt. Het is wel lekker wanneer je echt deze noedels gebruikt want zo’n dikke noedel ‘slurpt’ heel anders weg dan een dunne eiernoedel. En wat betreft de saus? Die maak je heel erg lekker met hoisinsaus. Verder bak je de het gehakt lekker knapperig in een droge koekenpan en voor een vleugje Azië bak je de champignons samen met de paksoi met knoflook en fijngesneden gember. Serveer de beef shanghai met dunne bosuiringetjes!
Lees verder op www.UitPaulinesKeuken.nl
Geplaatst op 23 april 2021 door UitPaulinesKeuken