
De miso-marinade heeft een fijne zout en zuur balans. Van miso, knoflook, tamarinde en rijstazijn. De tamarinde kun je wel in de supermarkt kopen. Smaakt ook heel bijzonder een beetje zurig. Heb je een ‘minder-potjes-policy’ voor de koelkast? Dan kun je de tamarinde weglaten en citroensap toevoegen. Proef zelf even hoeveel je nodig hebt. Ik zou 2 theelepels proberen.
Bij die miso spiezen serveer je gegrilde slakropjes. Heel lekker. Gewoon halveren en op de BBQ of in de grillpan leggen. Uiteindelijk besprenkel je alles met een miso honing dressing en wat grof gehakte pinda’s! (na 15 minuten spieken op internet kwam ik er achter dat niemand het er echt over eens is: is het nou spiezen of spiesen?, ik vond spiezen mooi klinken.) Meer Aziatische BBQ inspiratie vind je hier.
Lees verder op www.UitPaulinesKeuken.nl
Geplaatst op 08 juli 2018 door UitPaulinesKeuken