Bastilla met ingelegde citroen

Heb je wel eens potten met ingelegde citroen zien staan? Het recept komt uit de Marokkaanse keuken en ziet er alleen al heel mooi uit, maar het is ook een echte smaakmaker. Maar wat is ingelegde citroen nou eigenlijk? De citroen worden ingemaakt of gepekeld met zout. Hierdoor verandert de structuur van de schil. Die wordt heel zacht en de smaak wordt zoutig en fris. Je kan het zelf maken, maar dus ook kant en klaar kopen (de Marokkaanse supermarkt heeft het en sommige supermarkten ook). Je kunt ingemaakte citroen (ook wel gekonfijte citroen genoemd) gebruiken in salades, sauzen, stoofgerechten of in een bastilla. Een bastilla is een hartige filodeegtaart met een vulling van kip en specerijen en bestrooid met poedersuiker. Inderdaad poedersuiker! Klinkt gek maar het is echt heerlijk. In dit recept vulden we de bastilla ook met pompoen en ingelegde citroen, niet helemaal klassiek wel heel erg lekker! Zin in nog meer lekkere recepten uit de Marokkaanse keuken? Kijk hier dan even.

Lees verder op www.UitPaulinesKeuken.nl

Geplaatst op 16 maart 2022 door UitPaulinesKeuken