
Mijn ultieme comfort food tijdens de herfst is geroosterde pompoen uit de oven. Een pompoen zit bomvol vitamines, heeft heerlijk zacht zoet vruchtvlees en je kunt er echt alle kanten mee op. De pompoenen die ik het liefst gebruik zijn de flespompoen en de kabocha. Schillen is niet nodig, het vruchtvlees wordt zo zacht in de oven dat je genoeg hebt aan een lepel bij het eten. Het vruchtvlees kun je gebruiken om puree van te maken (het recept vind je hier) en omdat het zo lekker zoet is kun je het ook verwerken in een cake met boekweit en chocolade. Maar het allerlekkerste vind ik het roosteren van een pompoen en hem daarna afmaken met lekkere toppings. Dit gerecht is perfect om op tafel te zetten met een etentje. Geen vaat, weinig handelingen en het ziet er super gezellig uit zo’n halve pompoen bedekt met lekkere ingrediënten op een bord.
Hieronder vind je het basis recept voor geroosterde pompoen uit de oven en onderaan deze pagina een aantal heerlijke topping ideeën. Vegetarisch, geitenkaas, geroosterde noten, verse kruiden, je kunt eindeloos variëren. Mis ik een lekkere combi? Let me know
Lees verder op www.beaufood.nl
Geplaatst op 01 november 2016 door beaufood