
Zelf speltbrood maken staat al heel lang op mijn lijstje. En dan bedoel ik niet een bananenbrood of iets dat tussen cake en brood in zit, maar écht brood. Heerlijk brood zoals van de bakker, krokant aan de buitenkant en luchtig aan de binnenkant.
Lange tijd dacht ik dat dit heel lastig was en ‘gedoe’. Of misschien stelde ik het heel lang uit, omdat ik bang was dat mijn brood helemaal zou mislukken. Wanneer het om bakken gaat ben ik namelijk niet zo een keukenprinses.
Maar een ‘basis’ brood maken is eigenlijk heel simpel! Tenminste, als je een goede keukenmachine hebt, anders ben je best een lange tijd aan het kneden. Met een goede keukenmachine wordt het brood goed gekneed, waardoor je brood lekker luchtig wordt.
Daarnaast moet je wel een ochtend of middag de tijd nemen, want het brood moet minstens twee keer een uur rijzen.
Toen ik in het bezit was van de nieuwe Kenwood Chef keukenmachine, die een expert is in het kneden van brooddeeg, kon ik het niet langer meer uitstellen; ik ga eindelijk zelf brood maken!
Lees verder op www.feelgoofbyfood.nl
Geplaatst op 05 maart 2017 door feelgoodbyfood