Basisrecept glutenvrije sloffenbodem

PS. voor het maken van een sloffentaart heb je een sloffenring nodig. Ik bestelde een verstelbare sloffenring van 27 – 40 cm (hiermee kun je een kleine of een grotere slof maken) voor een tientje via Bol.com. Geen zin om een vorm te kopen? Dan kun je ook een kleine ronde bakvorm gebruiken

Dit heb je nodig voor deze glutenvrije sloffenbodem / 1 stuks

Voor de bodem

  • 100 gr boekweitmeel
  • 45 gr amandelmeel
  • 1 ei (alleen de dooier, het eiwit gebruik je voor de spijs)
  • 2 el honing
  • 90 gr ongezouten roomboter
  • 1 tl bakpoeder
  • snufje zout

Voor de spijslaag

  • 70 gr amandelmeel
  • 80 gr dadels – ontpit
  • 1 eiwit
  • rasp van een halve biologische citroen

Lees verder op www.beaufood.nl

Geplaatst op 20 maart 2020 door beaufood