Bananenpudding met kersensaus

Superfoods: we hebben er (inmiddels) allemaal van gehoord, er is veel discussie over. Ik ga jullie hier niet vervelen met een lijst superfoods die je zou kunnen eten, want waarschijnlijk zijn jullie hier vooral voor de recepten.

Een van de ingrediënten die ik in dit recept gebruik zou je echter wél als superfood kunnen beschouwen: gelatinepoeder, afkomstig van grasgevoerde runderen. Gelatine bevat o.a. collageen (heel goed voor een strakke huid!) maar zit ook bomvol essentiële aminozuren (de bouwstenen van ons lichaam). Geen ‘lege calorieën’ dus, maar echte voedingsstoffen, in geconcentreerde vorm. Een voedingssupplement waar je echt iets mee kunt.

Ik had al een tijdje zo’n grote pot in de kast staan maar ik was er nooit aan toe gekomen er iets leuks mee te maken. Ik roerde het wel eens door wat kokosmelk heen, samen met cacao nibs, pitten, fruit, enz. maar iets bijzonders werd het niet; ik zag het meer als voedingssupplement.

Toch is gelatinepoeder heel veelzijdig en bovendien erg leuk om mee te koken: het is namelijk geur- en smaakloos, dus je kunt het eigenlijk aan allerlei gerechten toevoegen. Zoals bijvoorbeeld deze bananenpudding!

Ingrediënten (voor 4 personen)

Bananenpudding

  • Kokosmelk - 300 ml
  • Gelatinepoeder - 2 el
  • Vanillepoeder - ½ tl
  • Eierdooiers - 2 stuks
  • Bananen - 3, rijp
  • Citroensap - 1 el

Kersensaus

  • Kersen - 250g, zonder pit
  • Citroensap - 1 el
  • Vanillepoeder - ½ tl
  • Arrowroot - 1 el

Lees verder op EetPaleo.nl!

Geplaatst op 19 augustus 2016 door eetpaleo