Bananenbrood deluxe
Bananenbrood is tegenwoordig niet meer weg te denken als gezonde en verantwoorde snack. Er zijn dan ook vele variaties op deze traktatie. Door de toevoeging van pure chocolade en bosbessen, is dit recept een extra lekkere en luxe variant. Heerlijk voor bij de thee, maar ook als ontbijt met een beetje pindakaas!
Bananenbrood deluxe
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 70 minuten
Porties: 12
Ingrediënten
- 350 gram banaan (hoe rijper hoe lekkerder het brood wordt)
- 225 bosbessen
- 50 gram amandelmeel
- 50 gram volkoren tarwemeel
- 50 gram havermoutvlokken
- 40 gr medjool dadels
- 1 ei
- 2 eiwit
- 50 gram extra pure chocolade
- 30 gram kokosrasp
- 25 gram amandelen
- 10 gram bakpoeder
- 5 gram kaneel
- 2 gram zout
- kokosolie voor het invetten van de cakevorm
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Vet een cakevorm in met de kokosolie
- Pureer de bananen in een grote kom en doe daarna de dadels erbij
- Voeg vervolgens het ei en de eiwitten toe en klop ze met een garde door het beslag
- Spatel de havermout, tarwemeel, amandelmeel, bakpoeder en het zout door het beslag en meng dit goed door elkaar
- Hak de noten en de chocola in stukjes en meng deze samen met de bosbessen door het beslag
- Roer 2/3de van de kokosrasp door het beslag en giet het in de cakevorm
- Garneer tenslotte de cake met het restant van de kokosrasp
- Plaats de cakevorm in de oven en stel de tijd in op 60 minuten
- Controleer de gaarheid door er een satéprikker in te steken. Als deze er schoon en droog uitkomt is het brood goed
- Laat het even afkoelen en verdeel het brood in 12 plakjes
Voedingswaarde per portie
- Kcal 158
- Eiwitten 4,7 gr
- Koolhydraten 19,2 gr
- Vet 7,3 gr
- Vezels 3 gr
Bewust zijn van de macronutriënt verdeling in je voedingspatroon kan je helpen bij het bereiken van je fitness doelen. Deze methode van omgaan met je voeding wordt ook wel flexibel diëten genoemd.