Bij ieder recept met bakbanaan wat ik plaats krijg ik gegarandeerd minstens één keer de vraag: “Kan dit ook met gewone banaan?”
Mijn antwoord is steevast “nee, dat kan niet.”. Dat klinkt misschien niet aardig, maar het kan ook echt niet. Door een gewone banaan te gebruiken in plaats van een bakbanaan (en andersom) krijg je namelijk een heel ander resultaat. Ik bedoel maar, in je verse fruitsalade snijd je ook niet even een bakbanaan, toch?
Om jullie wel wat uitleg te geven over mijn enigszins botte antwoord, leg ik hier uit waarom je die twee dan toch echt niet uit kunt wisselen.
De verschillen
We kennen ze allebei, bananen en bakbananen, ze lijken zelfs op elkaar en zijn ook nog eens familie van elkaar. Maar toch is er een groot verschil! Het is niet voor niets dat de gewone banaan volop in onze supermarkten te vinden zijn en de bakbananen vrijwel alleen bij de toko. Jammer, want bakbananen zijn heel veelzijdig in gebruik, erg gezond én heel lekker.
Geplaatst op 11 augustus 2016 door eetpaleo