Vind jij bananenbrood ook zo lekker? Maak dan zeker eens deze banaan-pecan muffins! Super luchtig, de heerlijke zoete smaak van bananen gecombineerd met pecannoten en niet te zwaar. De perfecte muffin voor tussendoor, bij de koffie of thee of als toetje! Ze zijn ook nog eens heel makkelijk en om te bakken.
De rijpe bananen maken deze banaan-pecan muffins lekker zoet, suiker toevoegen is daardoor (bijna) niet nodig. Door olijfolie in plaats van boter te gebruiken, worden de muffins wat luchtiger, zachter en smeuïger. Niet voor alle baksels kun je boter vervangen door olijfolie of zonnebloemolie, maar voor muffins werkt dit heel goed.
130 gram speltbloem
3 (kleine) rijpe bananen
2 eieren
50 ml olijfolie
50 gram pecannoten + topping
sap van kwart citroen
1 zakje baking soda (5 gram)
2 eetlepels agave
snuf zout
Lees verder op www.feelgoodbyfood.nl
Geplaatst op 06 mei 2020 door feelgoodbyfood