Banaan-koffietaart met chocolade en ‘karamel’

Wie jarig is trakteert taart! Omdat het dit keer mijn eigen verjaardag is, maakte ik een taartje met al mijn favoriete ingrediënten bij elkaar. Koffie, banaan, chocolade en karamel! Dit Banaan-koffietaart met chocolade en ‘karamel’ ziet er niet alleen mooi en feestelijk uit, maar is een heerlijk, en best gezond ook, taartje geworden.

De structuur en smaak van deze banaan-koffietaart is zo lekker in combinatie met de zachte zoete karamel topping. En die heerlijke karamel maak je heel makkelijk met dadels! Door banaan toe te voegen, wordt je baksel lekker smeuïg en vettig, waardoor boter of olijfolie niet nodig is. Hierdoor is dit taartje ook niet zo ‘zwaar’. Natuurlijk kun je wel boter toevoegen aan je beslag als je dit lekker vindt.

Dit heb je nodig

150 gram speltmeel
100 gram amandelmeel
2 shots verse espresso (of 2 grote theelepels instant koffiepoeder opgelost in 1 eetlepel kokend water)
3 rijpe bananen
3 eieren
2 eetlepels agavesiroop
100 ml amandelmelk
70 gram pure (minstens 75% cacao) chocolade in stukjes
snuf zout
bakings soda + sap van kwart citroen

Lees verder op www.feelgoodbyfood.nl

Geplaatst op 23 mei 2020 door feelgoodbyfood