Wie houdt er niet van banaan en karamel?! Een combinatie van deze twee maakt een heerlijke snack.
• Halve kop pecans
• Halve eetlepel gesmolten kokosolie
• Halve eetlepel amandelboter
• Eetlepel amandelmeel
• Eetlepel agavesiroop
• Mespuntje (himalaya) zout
Maal de pecannoten fijn in een mixer en doe deze in een kom samen met de andere ingrediënten. Kneed met je handen tot je een soort deeg krijgt waar je ronde vormen uit kunt steken. Leg de uitgestoken stukjes op een stuk bakpapier en zet deze in de vriezer.
• 8 eetlepels kokosmelk
• Halve kop (kokosbloesem)suiker
• Twee eetlepels geklaarde boter (ghee)
• Halve theelepel vanille extract
• Mespuntje (himalaya) zout
• Halve banaan
Verwarm op laag vuur de kokosmelk, kokosbloesemsuiker en geklaarde boter, totdat ze met elkaar vermengd zijn. Zet het vuur hoger. Zodra de saus kookt voeg je het vanille extract en zout toe. Zet het vuur iets hoger en laat de karamelsaus een minuut koken. Haal dan van het vuur af en wacht tot de karamelsaus weer glad is. Laat dan nogmaals een minuut koken en haal dan weer van het vuur af. Herhaal nog twee keer tot de karamelsaus dikker is geworden. Laat iets afkoelen en zet dan in de koelkast.
Haal de bodempjes uit de koelkast, schep de karamelsaus een aantal keer goed om en laat deze dan over de bodempjes druipen. Strooi er eventueel wat zout overheen en leg er dan een klein stukje banaan op. Klaar! (zet in de koelkast om te bewaren)