Warme balsamico tomaatjes van de barbecue met gezouten yoghurt. Vergeef me de foto, dit keer geen perfect gestylde setting of mooie props. Gewoon een spontaan kiekje van een gerechtje dat zó lekker was, dat ik het meteen wilde delen :)
Want dit is zo’n barbecue bijgerecht dat je vaker wilt maken. Rijpe zoete tomaatjes, langzaam gegaard in een bakje op de barbecue, waardoor al die zoete sappen zich mengen met goede olijfolie, balsamico en een snuf lekkere kruiden. Garneer de tomaatjes – nog warm! – met een flinke klodder koele gezouten yoghurt. Die combinatie van warme balsamico tomaatjes en frisse yoghurt is zó lekker. En echt perfect om te dippen met flatbread van de barbecue. Makkelijk te maken, binnen één minuut in elkaar gezet en weer eens iets anders dan de standaard BBQ bijgerechten.
Tomaatjes zijn zulke lekkere allemansvrienden. Ik kies zelf graag voor kleine, zoete tomaatjes. Die zitten vol smaak en zijn perfect om te roosteren. Verzamel de tomaatjes in een ovenbestendig schaaltje (of gebruik een wegwerp-bbq-bakje zoals ik) en breng op smaak met een scheut goede olijfolie, balsamico en gedroogde munt. Gouden combi! Gaar de tomaatjes een klein half uurtje op de barbecue, tot ze opengebarsten zijn en de sappen zich hebben gemengd met de andere smaken. Garneer de warme tomaatjes als laatst met gezouten yoghurt – hierdoor krijg je een súperlekkere dip. Heerlijk om te dippen met flatbread, stokbrood of focaccia.
Geniet ervan!
Lees verder op www.beaufood.nl
Geplaatst op 14 juni 2025 door beaufood