Heb je dat ook wel eens? Dat je groente koopt maar uiteindelijk geen idee hebt wat je er mee gaat maken?
Dat heb ik dus met spitskoolHeb je dat ook wel eens? Dat je groente koopt maar uiteindelijk geen idee hebt wat je er mee gaat maken?. Gelukkig blijft zo’n kool best lang goed in de koelkast, want hij blijft er standaard als laatste optie in liggen. Pas als ik bijna geen andere groenten meer heb, pak ik -met een grote zucht- de spitskool uit de koelkast. En dan nog zou ik liever gewoon alleen gebakken uien eten ofzo, die heb ik toch ook altijd op voorraad.
Het kan aan mij liggen, maar ik vind spitskool echt een heel saaie groente. Lekker voor in een curry ofzo, maar dan nog, echt veel smaak zit er niet aan. (echt Hollands..?) Het was dus echt hoog tijd dat ik hier eens iets anders mee ging maken, zodat ik het wél lekker zou vinden.
Wat vind ik dan vrijwel altijd, overal lekker bij? Balsamico azijn en bacon. Ja. Ik ben er zo eentje die alles prima vindt wanneer er een van die twee ingrediënten toe is gevoegd. Of allebei, nog beter. Dus vandaar deze balsamico spitskool met bacon, mét knoflook en ui natuurlijk, gewoon omdat die het nóg lekkerder maken.
Het is ook nog eens in 15 minuutjes klaar dus voor mij is er nu echt geen excuus meer te bedenken om de spitskool (te) lang in de koelkast te laten liggen!
Ingrediënten (voor 2 porties)
Geplaatst op 31 oktober 2016 door eetpaleo