Balsamico Biefstukspiezen

De afgelopen week bedacht ik me ineens dat het al heel lang geleden was dat ik thuis biefstuk had gegeten. Mijn vriend vond het natuurlijk helemaal niet erg dat ik daar over begon. Hij lust wel een biefstukje op zijn tijd: met plezier zelfs. Helaas zijn de biefstukken die je in de supermarkt vindt niet altijd even mals; meestal niet zelfs. Dat zegt meer dan genoeg over de kwaliteit van het vlees, maar daar ga ik nu even niet op in. Ik ga je echter wel vertellen hoe je zo’n biefstuk veel lekkerder én supermals kunt maken.

De truc? Gebruik een zure marinade. In dit geval combineerde ik balsamico azijn met mosterd en olijfolie. Een beetje zuur en vooral heel vol van smaak. Het zuur in de marinade breekt wat eiwitten af in het vlees waardoor het na een aantal uurtjes marineren ineens wel heerlijk mals is. Heel makkelijk en heel effectief.

Oh en ookal is het winter: deze spiezen zouden het ook heel erg goed doen op de barbecue! Of op het gourmetstel..

Ingrediënten (voor 2 porties)

  • 300g biefstuk, in blokjes
  • 3 el extra vierge olijfolie
  • 2 el balsamico azijn
  • 1 tl fijne mosterd
  • 2 uien, in parten

Lees verder op EetPaleo.nl!

Geplaatst op 09 november 2016 door eetpaleo