Bakbanaan Pizzawraps

Zo, ik moet het even met je hebben over deze bakbanaan pizzawraps. Die zijn namelijk ongelofelijk lekker en wil je absoluut een keertje proberen. Vooral omdat de wraps zelf lekker stevig zijn (zowel warm als koud) en je ze met vrijwel alles kunt vullen. Je favoriete vegan kaas, avocado, kipstukjes, bacon, tomatensalsa, rucola, eigenlijk alles wat je graag op een pizza zou doen!

Kun je je al voorstellen dat je deze wraps meeneemt naar je werk? Je pakt je lunchtrommel uit. Je collega’s kijken natuurlijk altijd al wat jij bij hebt, aangezien je geen boterhammen eet. En dan: zien ze ineens deze goddelijke wraps. Niet dat het een wedstrijdje is wie de mooiste, lekkerste en meest gezonde lunch meeneemt hoor. Maar het competitieve stukje van jezelf is stiekem behoorlijk trots op deze lunch.

Tenminste, zo zou ik erover denken. Verder wil ik nooit winnen ofzo (oké, ik geef het toe, ik kan niet tegen mijn verlies).

Waarom genieten gezond is

Ongeacht wat je collega’s er van vinden, is het natuurlijk vooral belangrijk dat JIJ deze lunch heel lekker en leuk vindt! Een maaltijd met smaak opeten is niet alleen maar leuk, het is ook heel goed voor je gezondheid. Genieten dus. Door te genieten van je eten kom je in een ontspannen toestand (het parasympathische deel van je zenuwstelsel treedt in werking) waardoor je spijsvertering optimaal plaats kan vinden. Je neemt dus alle voedingsstoffen op uit je maaltijd en je maaltijd wordt minder snel opgeslagen als vet.

Redenen genoeg om voortaan lekker te lunchen, toch?

Bakbanaan pizzawraps – het recept

Het recept voor deze bakbanaan pizzawraps vind je ook in mijn boek Paleo Lunch, maar ik geef je uiteraard graag een voorproefje! Paleo Lunch bestel je trouwens hier in de webshop.

Tip: Het opeten van de wraps is helemaal niet zo’n kliederboel als je zou denken, maar ik raad je aan ze boven je lunchtrommel te eten. Niet boven je schoot, just in case.

Ingrediënten

  • 2 groene bakbananen
  • 100g gerookte spekblokjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 50g spinazie
  • ½ tl gedroogde oregano

Lees verder op EetPaleo.nl!

Geplaatst op 07 oktober 2017 door eetpaleo