Baba ganoush van de barbecue

Baba ganoush van de barbecue, wáárom heb ik daar niet eerder aan gedacht? Door de aubergines op de barbecue te roosteren krijgt de baba ganoush zó’n geweldige smokey smaak. Baba ganoush is een dip gemaakt van aubergines en sesampasta, die oorspronkelijk uit het Midden-Oosten komt. Ik eet hem graag op toast als lunch (met een gepocheerd eitje erop) en ik serveer hem ook vaak bij de borrel. Lekker met verse kruiden erop en flat bread erbij om te dippen. De aubergines voor deze Oosterse dip rooster je in de oven, maar dit kan dus ook perfect op de barbecue. Dit is zelfs nog tien keer lekkerder (vind ik dan) en eerlijk: hoe leuk is het om een borrelhap van de barbecue te serveren om te avond te beginnen? Al kun je hem natuurlijk ook als bijgerecht op tafel zetten.

Baba ganoush van de barbecue

De basis van baba ganoush bestaat uit aubergines, citroen, sesampasta en komijnpoeder. De klassieke combi, die je zelf vervolgens kunt opfleuren met eigen smaakmakers. Zo vind ik het altijd lekker om er een beetje pit aan toe te voegen in de vorm van chili flakes. Voor een kleine bite strooi ik er wat (geroosterd) amandelschaafsel over en voor de frisse touch is fijngehakte verse munt erg lekker! Geniet ervan. Ik serveer deze dip graag met flat bread, maar Turks brood, stokbrood of vers afgebakken focaccia is ook top.

Lees verder op www.beaufood.nl

Geplaatst op 26 augustus 2024 door beaufood