Açaí Bowl met Gember en Rode Biet

Een açaí bowl? Dat lust ik elke dag wel, echt waar. Zo lekker vind ik het! Lekker romig en koud (alsof je een ijsje eet, maar dan heel gezond) met knapperige toppings erop. Hmmmm, ik krijg er honger van alleen al als ik er aan denk. Ik krijg echter best vaak de vraag hoe je zo’n açaí bowl nu precies maakt, dus besloot ik je dat te laten zien! In een kookfilmpje natuurlijk, want dan zie je precies hoe makkelijk het echt is.

Nieuwe blender

Voor mij was een açaí bowl ook een mooie reden om mijn nieuwe blender uit te testen (de Optimum G2.1!) – wat ben ik daar trouwens blij mee. Een uitgebreide review vind je binnenkort ook op mijn YouTube kanaal. Maar ik kan vast met je delen dat je deze blender met €20,00 extra korting kunt bestellen via Froothie wanneer je de code EetPaleo gebruikt. Handig, toch?

Açaí bowl tips en trucks

Wat betreft een açaí bowl kun je echt alle kanten op. Ikzelf besloot er deze keer wat extra groenten aan toe te voegen in de vorm van rode biet, avocado en spinazie, en een kick in de vorm van gember. Ook erg fijn voor je immuunsysteem trouwens, en zo zou een snufje kurkuma er ook goed bij passen. Wel raad ik je aan om er wat diepvriesfruit in te verwerken, des te romiger wordt het eindresultaat (met vers fruit wordt het eigenlijk gewoon een vloeibare smoothie en dat is net wat minder leuk).

Waar koop ik…?

  • Açaí – De diepvrieszakjes die ik in dit recept gebruik heb ik bij EkoPlaza gehaald, maar je kunt açaí ook in poedervorm bestellen bij bijvoorbeeld iHerb.
  • Collageen – Bij Ergomax! Ze hebben verschillende soorten, ikzelf wissel af tussen de collageen van kabeljauw en die van grasgevoerde rund. Beide smaken eigenlijk hetzelfde.

Ingrediënten

  • 2 pakjes Açaí puree (200g totaal)
  • 250g blauwe bessen (diepvries)
  • 100g spinazie
  • 1 grote rijpe avocado
  • 200g gekookte rode biet, in blokjes
  • 1 cm gemberwortel, geschild
  • 4 el collageenpoeder
  • ¼ tl vanillepoeder

Toppings naar keuze

  • Bijvoorbeeld cacao nibs, kokosrasp, pecannoten, blauwe bessen, munt...

Lees verder op EetPaleo.nl!

Geplaatst op 21 oktober 2017 door eetpaleo