Fruit, in een stoofpot! Het is wellicht niet het eerste waar je aan denkt, maar echt héél erg lekker. Het zoet van de mango mengt zich perfect met het sappige vlees, maar is (mede door de toevoeging van een pepertje) niet overdreven. Maak gelijk een hele pan vol en je hebt genoeg voor een paar dagen of voor in de diepvries.
Het recept voor deze Aziatische runderstoof is eigenlijk een beetje per ongeluk ontstaan. Met een rijpe mango op de fruitschaal en een paar dagen weg in het verschiet, moest deze toch echt op. Mijn hoofd stond op standje ‘experiment’, dus voilá hierbij de uitkomst. Uiteraard had ik hem ook gewoon tot een volwaardige maaltijd kunnen verwerken door wat kwark, noten en havermout te combineren ermee.
Als iets handig is om te mealpreppen, dan is het wel een stoofpot. Investeer in een goed stuk (grasgevoerd) vlees, laat zachtjes sudderen en geniet van het resultaat. Stoofpot leent zich prima om in te vriezen, dus je kan dit recept zelfs verdubbelen om een goede stash in je diepvries aan te leggen. Deze Aziatische runderstoof is het lekkerste in combinatie met een frisse komkommersalade en rijst.
Smakelijk alvast en vergeet niet om ons in de comments te laten weten wat jij van deze Aziatische runderstoof vond.
Liefs,
Sjanett
Geplaatst op 03 juli 2017 door lovefitfood