Aziatische runderreepjes met wortelpuree

Dit is zo'n gerecht wat ik elke dag wel zou kunnen eten. Het is eigenlijk ontstaan door een flinke hoeveelheid wortels in mijn koelkast. Wortelsalade had ik al zo vaak gemaakt, meewokken in andere gerechten was nou eigenlijk ook niet zo bijzonder en roosteren als frietjes had ik ook al meerdere keren gedaan.

Dus wat maak je er dan mee? Puree! Met allerlei lekkere kruiden en kokos. Naast de puree heb ik runderreepjes gemaakt met wat ui, spinazie en Aziatische kruiden. Heel erg lekker als combinatie! Probeer het maar eens.

Het recept voor de runderreepjes is voor 2 personen, maar het recept voor de wortelpuree maakt ongeveer 4 porties. Wil je geen restjes? Neem dan slechts de helft van de hoeveelheden ingrediënten voor de wortelpuree.

Ingrediënten
Wortelpuree

  • Winterpeen - 900g
  • Runderbouillon - 2 cups (480ml)
  • Santen - 100g, f ijn gesneden
  • Kaneel - 1 el
  • Gemberpoeder - ½ tl
  • Zout - ½ tl

Runderreepjes

  • Uien - 1, dun gesneden
  • Runderreepjes - 300g
  • Spinazie - 2 grote handen vol
  • Gemalen Korianderzaad - 1 tl
  • Knof lookpoeder - ½ tl
  • Gemalen Komijnzaad - ½ tl
  • Laos - ½ tl
  • Zout - ½ tl
  • Peper - naar smaak
  • Coconut Aminos - 2 el
  • Kokosolie - 1 el
  • Koriander - 2 el, vers, f ijn gehakt

Lees verder op EetPaleo.nl!

Geplaatst op 15 februari 2017 door eetpaleo