
Ik zet mijn gehaktballetjes en burgertjes altijd nog even in de koelkast nadat ik ze in balletjes heb gerold of tot burgers heb gevormd. Maar misschien vraag je je af waarom doe ik dat eigenlijk doe. Het gehakt en alle ingrediƫnten die je toevoegt bestaan uit vet en vocht. Omdat je met je handen aan het gehakt zit stijgt de temperatuur van het gehakt hierdoor wordt de structuur losser en kunnen balletjes of burgers, wanneer je die gelijk gaat bakken uit elkaar vallen. Door de burgertjes in de koelkast te leggen koelt het gehakt weer iets af en stollen de vetten dus. Samen met de panko zorgt het voor een goede verbinding zodat je burgers niet uit elkaar vallen tijdens het bakken. Het is echt geen nieuwe tip, waarschijnlijk ken je hem allang van je moeder of oma (of vader die kunnen natuurijk ook heel goed ballen draaien). Maar het heeft dus wel een reden dat ze het deden!
Lees verder op www.UitPaulinesKeuken.nl
Geplaatst op 16 mei 2019 door UitPaulinesKeuken