Aziatisch gebakken zalm met ahornsiroopglaze

Deze Aziatisch gebakken zalm stond al een tijdje op mijn to-cook lijstje. Goudbruin gebakken zalm uit de pan met een goddelijke glaze eroverheen, gemaakt van ahornsiroop en sojasaus. Een glaze is een karamelachtige saus die vlak voor het serveren over vlees, vis of groenten wordt gelakt. Het is dus in principe gewoon een saus met als verschil dat een glaze heerlijk sticky wordt. En dat is echt heel (héél) erg lekker over gebakken zalm. Het perfecte ingrediënt om een glaze van te maken is ahornsiroop. Hieronder vertel ik je waarom!

Aziatisch gebakken zalm

Even over die heerlijke glaze voor over de zalm. Die maken we van sojasaus, verse gember en ahornsiroop. Ahornsiroop is één van mijn favoriete ingrediënten in de keuken. Ik gebruik het voornamelijk in zoete gerechten als smaakmaker in cakes, pannenkoeken en muffins, maar ook in hartige gerechten is ahornsiroop superlekker. Denk aan een eetlepel door rode curry of een drupje door saladedressings. Het lekkerst aan ahornsiroop vind ik de diepe karamelachtige smaak. Combineer deze smaak met zoute sojasaus, frisse gember en knoflook en je hebt binnen 3 minuten een góddelijke glaze voor over de gebakken zalm. Garneer de Aziatische zalm voor het serveren met sesamzaadjes en ringetjes lente-ui en serveer daar (bijvoorbeeld) rijst en gestoomde broccoli bij.

Geniet ervan!

Lees verder op www.beaufood.nl

Geplaatst op 04 maart 2023 door beaufood